Bakgrunnsbilde
Her har vi snakket med lokale helter, gode HytteHallinger og andre vi mener fortjener en plass!

Vi har stilt følgende spørsmål til folk med Hallinghjerte:
1. Hva er det beste med å bo/ha hytte i Hallingdal?
2. Hvor var du sist på tur i Hallingdal?
3. Hva er ditt beste Hallingtips (se/gjøre/oppleve)?

For å se de siste 5 intervjuene, se denne siden.

Anne Sem-Jacobsen Anne Sem-Jacobsen, bosatt i Hemsedal
Artist, skuespiller og journalist - foto: Anki Grøthe

1. Å våkne opp, og se ut på fjellene med en himmel som er forskjellig hver dag. Jeg flytta opp på grunn av snowboard, men jeg ble værende her på grunn av folka. Hemsedal er full av positive ja-mennesker, som alltid vil finne på noe, og stiller opp for hverandre om noen trenger hjelp. Siden jeg jobber som skuespiller og tekstforfatter, er det helt fantastisk å ha en vennegjeng full av jenter i kreative yrker.


2. Hemsedal-Hønefoss, Hemsedal-Geilo-Oslo-Hønefoss-Hemsedal, Hemsedal-Nesøya-Hønefoss-Hemsedal. Det har vært noen hektiske måneder, med mye jobbing, men i Februar tar jeg meg helt fri og DA blir det tur igjen.


3. På sommeren er favoritten: å hoppe i Rjukandefoss. På vinteren ser en perfekt dag slik ut: morgenpudderkjøring i skisenteret, og når det begynner å fylles opp med folk der oppe, dra ned på Sann Hud&Kropp og få verdens beste massasje, før man slentrer nyknadd over til Elmas for en kaffe med venner. Får jeg klemt inn en tacolunsj på Hemsedal Café, og ende opp med å spille spill på T-Kroken, er dagen komplett! Selv om jeg alltid taper.

Tonje Lauvdokken Hagen Tonje Lauvdokken Hagen
Elev ved Gol vgs og jobber hos Sport 1 Gol

1. Det beste med å bo i Hallingdal er at det er utrolig mange fine tur muligheter, uansett årstid.


2. Sist tur jeg var på i Hallingdal, var skitur på Hardangervidda.


3. Mitt beste hallingtips er at om vinteren er det gode muligheter for å stå på slalåm, det er mange bra bakker, eller for de som heller liker å gå på langrennsski, er det utallige fine løyper. Men for de som heller foretrekker sommeren er det mange muligheter til jakt, fiske, fjellturer eller toppturer med nydelig utsikt.

Pål Knutson Medhus Pål Knutson Medhus, bosatt i Hol
Turistsjef i Hol/Geilo

1. At du uansett tid på året har tilrettelagte natur- og kulturopplevelser rett i nærheten, og at vertskapsrollen ligger i blodet til Hallingen. 

2. I sommer var eg på Odnak, Einsetnuten og på Prestholt. På vinteren er det Holsåsen som får oftest besøk, i tillegg til alpinanleggene i kommunen min.

3. Ta turen utenfor sti, spor og vei. Kjenn på stilla, og lytt til naturen sjølv. Den har mykje på hjertet…

Kristine Kolsrud Kristine Kolsrud, HytteHalling
Controller og bosatt i Moss. Singel og hytte på Holsåsen, Hol kommune

1. Hallingdal er et område med kort veg til det meste for yngre og eldre garde.


2. Tur til Iungsdalshytta sammen med et vennepar og deres sønn på 7,5 år. Flott tur fra Toviki for store og små!


3. En tur med ski eller fjellsko på beina innover Holsåsen og avslutte dagen med en god middag på Hallingstuene på Geilo.

Kristian Akervold Kristian Akervold, bosatt i Flå
Løsningsrådgiver SAP /bonde og samboer med Bente Kommandantvold

1. Det beste med å bo i Hallingdal er å få lov til å bo der batteriene lades! Bare å se den vakre dalen vår gir energi og skuldrene senkes! I Hallingdal har vi store muligheter og stort hjerterom, samtidig vi kan tilby spennende muligheter både for folk i alle livets faser.


2. Den siste turen min i Hallingdal gikk til Høgevarde, med utsikt til både Hallingskarvet og Gaustadtoppen i frisk fjelluft. HERLIG!


3. Mitt beste Hallingtips er å ta i bruk naturen vår! Kom deg ut i skog og mark, opp på en fjelltopp eller legg deg ved et vann og nyt det! Plukk bær eller sopp, ta deg en jakttur eller fisk middagen din selv. Det gir energi, inspirasjon og motivasjon.

GOD TUR!