Bakgrunnsbilde
Her vil du møte lokale helter, gode HytteHallinger og andre vi mener fortjener en plass!

Vi har stilt følgende spørsmål til folk med Hallinghjerte:
1. Hva er det beste med å bo/ha hytte i Hallingdal?
2. Hvor var du sist på tur i Hallingdal?
3. Hva er ditt beste Hallingtips (se/gjøre/oppleve)?

Otilie Røer Tvedt Otilie Røer Tvedt, bor i Ål
3. klasse Gol vgs, 18 år og leder for Hallingdal ungdomsråd

1.Det beste med å bo i Hallingdal må være det å hele tiden være omringet av fin natur. I tillegg er det noe helt spesielt å bo i en liten bygd, i motsetning til en storby. Alt blir mye mer nært og personlig.

2. Min siste tur i Hallingdal gikk til Kulufossen. Favoritt stedet for å lufte hodet litt!

3. Hallingdal byr på så mye fint, men anbefaler alle å ta en skitur i fjellet. Lite som er mer befriende enn det! Vil også anbefale alle å ta turen innom Hallingdals hyggeligste kafé «Kafe tid». Der jobber det mennesker som virkelig setter pris på jobben sin, og i tillegg er maten veldig god!

Mayka Brevik Mayka Brevik, bor i Hemsedal
Gründar og kommunikasjonsrådgjevar i Hugsmia. Gift med Stig, har tre flotte søner og bur i Hemsedal.

1. Etter å ha trippa rundt på høge hælar i Oslo over mange år, skifta eg ut pumpsa med joggesko og “moonboots” og flytta til fjells denne sumaren. Mannen min og eg var samde om at det viktigaste for oss er tid til familielivet, fridom, fjell og skikkelige vintrar. Alt dette har vi fått i Hallingdal. No bur vi der vi før hadde helge - og ferieturar, og slepp å kaste bort så mykje tid i bil. Vi reiser heller til byen innimellom for å treffe gode vener og gå på konsertar.  Eg kan spenne på meg skia eller knyte joggeskoa rett utanfor døra. Det er utruleg mange ting å finne på her. Sist sundag var heile familien på langrenn, alpint og klatring på ein og same dag. Og i går naut eg morgonyoga i eit nyopna yoga - og velværestudio her i Hemsedal. Eg likar at Hemsedal er ei urban bygd med kafear med “skikkeleg” kaffi og restaurantar med lokalprodusert mat, samstundes som vi har mektige fjell på alle kantar. I tillegg har eg møtt ein del folk som eg delar verdiar med. Eg starta mi eiga verksemd for eit halvt år sidan og har fått kontor på veksthuset her, der eg og treff likesinna.


 2. Det var ein fin (og litt heseblesande) skitur med ein litt for sprek mamma innover frå Gravset. Det er uendelig med skiløyper her, og snøsikkert!


 3. Å gå på tur aleine i storslått natur. Dette gjorde eg over fleire dagar i haust ved Reineskarvet: Eg kom heim att klokare enn då eg reiste, om eg tør seie det sjølv. Det er og særdeles fint å grille når du nærmar deg toppen av Raudberg. I Hemsedal ligg det fleire stølar, der du kan kjøpe både geitost og saueskinn. Kulturtilboda i Hallingdal er mange; spesielt i Ål kommune, der eg vaks opp. Her kan du få med deg bokfestival, folkemusikkveka, teater, konsertar i Ål kulturhus eller på Sundrehall, for ikkje å snakke om utekonsertar til fjells, slik som Leikskeid. Gode barndomsminne har eg frå Hagastølen på Veståsen i Ål. Om du tek deg ein skitur i det området i påska, kan du svinge innom stølskiosken til mor mi!

Adnan Helja Adnan Helja, 29 år, bosatt på Nesbyen
Selvstendig næringsdrivende, daglig leder "På Hjørnet", brygger av lokalt øl, samboer

1. Nærhet til naturen og trygge oppvekstsvilkår for barn er noe av det jeg setter stor pris på. Når naturen er så nærme, så blir vi en del av det og det er noe vi må ta vare på! Stillhet og frisk luft er en sjeldenhet i dag.


2. Toppene på begge sider av Nesbyen er de sist besøkte og kan anbefales på det sterkeste. Enten du har en terrengsykkel eller ei. Fine turer på ett par timer. Passer hele familien.


3. Hallingtips? Jeg oppfordrer folk å oppleve den flotte naturen vi har i hele Hallingdal. Kjør til Nesbyen, kjør mot Buvatn og gå inn mot Vassfaret, ta med telt og sov ute. For de sykkelinteresserte så blir tilbudet enda større i 2017, spesielt her på Nesbyen. Ta med deg en sykkel og opplev naturen og ha det moro samtidig.

Ann-Kristin Elvestad Ødegaard Ann-Kristin Elvestad Ødegaard, 38 år, Lørenskog
Sykepleier, Palliativt senter, Ahus, samboer, hytteeier Torpoåsen

1. Det beste med å ha hytte i Hallingdal er menneskene vi er så glad i. Stillheten, luktene, stjernehimmelen, naturopplevelsene, aktivitetstilbudet, samt kulturen. Hallingdal har et bredt tilbud av aktiviteter til alle årstider, samt koselige bygder som ligger på rekke og rad oppover hele dalen. Det å kunne være så nært på flere av Norges største skisentre er også veldig hendig.


2. Vi har hatt hytte på Torpoåsen siden 1994, så det blir for det meste turer i det flotte fjellandskapet der oppe. Siste tur gikk til fots til fjelltoppen Såta (Ål kommune) i fantastisk klar høstluft hvor vi følte vi kunne se "hele verden"….i alle fall Gaustadtoppen, Hallingskarvet, Reineskarvet, Skogshorn og videre utsyn mot Jotunheimen.


3. Vi elsker Torpoåsen. Vi liker at området ikke er så turistifisert, men likevel byr området på rikelig med flotte turmuligheter året rundt. Torpoåsen innbyr til herlige sykkelrundturer og flotte fjellturer i sommerhalvåret. Om vinteren er det hundrevis av kilometer med fantastiske 1.klasses skiløyper med et stort utvalg av rundtur-muligheter. Noe for enhver smak og ambisjonsnivå både sommer og vinter! Torpoåsen ligger også ideelt til med tanke på at det er kort vei til både Ål- og Gol skisenter, samt Geilo- og Hemsedal skisenter, midt i alpinsmørøyet syns vi. Hallingskarvet fjellbad i Sudndalen er også en liten juvel som flere med fordel kan oppdage. En mer hjemmekoselig "svømmehall" skal man lete lenge etter. Prisnivået er også akseptabelt for en hel familie. En rusletur i Gol sentrum hvor vi går innom noen av de koselige butikkene, som forøvrig har et mer allsidig utvalg enn kjedebutikkene i "by´n", setter vi også pris på.

Heidi Granli Heidi Granli, 31 år, bosatt på Gol
Ordførar i Gol kommune, sambuar

1. Det beste med i bu i Hallingdal er den allsidige naturen, frå det familievenlege fjellet til viddelandskap og ville fjell. Hallingdal har alt!


2. Golsfjellet. Eg gjekk frå Aunehaugen til Storefjell i vakkert, vinterleg haustterreng med to venninner som opplevde Hallingdal for fyrste gong.


3.  Kom til Hallingdal, ta med deg ski og legg ut på Skarverennet, ta med sykkel og ta turen mellom Leveld i Ål over til Hemsedal, ta på tursko og gå lange turar på Golsfjellet, ta deg ein vandrerunde i gamle Nes og ta deg ein tur innom turisthytta i Høgevarde fjellområde i Flå.

Klikk her for å lese tidligere 5 på fjellet!