Bakgrunnsbilde
Kort om Hallingdal

Trailhead Nesbyen

Regionen vår består av de 6 kommunene Flå, Nesbyen, Gol, Hemsedal, Ål og Hol. Dalen
strekker seg fra Gulsvik ved Krøderen der bygda ligger på gammel havbunn, omlag 150 meter over havet og helt opp til høgfjell opp mot 2000 meter over havet og grensa mot Hordaland og Sogn og Fjordane. Arealet er på hele 5840 kvadratkilometer og omlag 15 mil langt. Rundt 70 prosent av arealet ligger mer enn 900 meter over havet.

Hallingdal er en spennende møteplass mellom østlandet og vestlandet. I all tid har folk ferdes gjennom regionen vår på vei til noe. På denne veien har Hallingen vært viktig og er fremdeles et viktig vertskap for deg som er på vei eller rett og slett vil nyte fjellet og hva naturen kan gi deg. Mangfoldet i regionen byr på store variasjoner og spennende muligheter. 

Vekst i folketallet
Hallingdal har som den eneste fjellregionen på østlandet opplevd vekst i folketallet de siste 10 årene. Økningen i folketallet skyldes først og fremst utviklingen av turistnæringen. Kombinasjonene av sommer- og vinteraktiviteter gjør Hallingdal til en attraktiv turistregion hele året. 

HytteHallingen 
I Hallingdal har vi ca 17.000 hytter. Dette gjør oss til en av de største hytteregionene i landet og gjør at folketallet vårt er vesentlig høyere enn våre 20.500 innbyggere tilsier. Våre HytteHallinger sørger for et viktig næringsliv og en opplevelsesturisme i sterk vekst. 

Langrenn
Hallingdal er kanskje mest kjent for sine flotte alpinanlegg, men er en av Europas beste langrennsregioner.  Hallingdal har et variert turterreng med lune skoger, høye fjell og åpne vidder. Vinteren er snøsikker og tilbyr hele 2000 km med maskinpreparerte langrennsløyper i verdensklasse. Dedikerte løypekjørere leverer trikkeskinner og skøytetraseer fra midten av oktober til slutten av mai. Serveringshytter, kiosker og rasteplasser er hyggelige turmål som skaper skiglede for alle.

Velkommen til Hallingdal!   


Kommunene i Hallingdal   
Regionrådet for Hallingdal
Opplev Hallingdal
5 på fjellet