Bakgrunnsbilde

YRKESMESSA 2018

09.01.2018

Bilde Halling.no

Den 10`ende Yrkesmessa i Hallingdal ble en stor suksess!
8. og 9. januar satte vi nye rekorder med 66 utstillere og over 1100 elever fra hele regionen. Yrkesmessa arrangeres hvert annet år på Storefjell Resort Hotel på Golsfjellet. Målet er å gi elever fra ungdomsskoler og videregående skoler i Hallingdal god veiledning om hvilke utdannings-, fagopplærings- og yrkestilbud som finnes i og utenfor Hallingdal. I tillegg ønsker vi å informere og bevisstgjøre elevene om hvilke valgmuligheter de har i forhold til sine interesser og ønsker.


I år hadde vi en gjeng med utstillere som virkelig tok messa på alvor. Flere hadde tatt et stort skritt videre fra forrige messe og gjorde en kjempegod jobb i å engasjere elevne. Mange gode dialoger og mye moro å oppleve. Alt fra klarting, strømføring, grave- og skogsmaskinsimulator, konkurranser og mye annet. Under messedagene kårer vi beste stand. I år gikk prisen velfortjent til Naturbruk. Vi vil gratulerer årets utstiller med en engasjerende og flott stand. 

Målet med messa er å gi ungdom bedre innsikt i mangfoldet som finnes i lokalt næringsliv, og hvilke muligheter de har for jobb i Hallingdal etter endt utdanning. Opplæringskontorer fra ulike bransjer og en rekke lokale bedrifter inviteres derfor til å fortelle om sin arbeidshverdag og vise mulighetene som finnes. Elevene oppfordres til aktiv deltakelse og utprøving av alt fra verktøy, maskiner, matlagning og annet som benyttes i de ulike yrkene. Representanter fra ulike høgskoler og fagskoler er også representert. 

Ønsker du mer informasjon om Yrkesemssa kan du lese her.